31 augusti 2024
12:00

Lindome GIF

Referat: Hittarps IK - Lindome GIF

Bortamatch mot skåne och jumbolaget Hittarp resulterade i ännu en förlust med uddamålet. Det är bara att konstatera att vi just nu är ganska långt från den form vi hade under våren där vi på allvar hotade alla lag med ett vägvinnande spel både offensivt och defensivt. Matchen börjar lite trevande från bägge lagen i ett ganska lågt tempo och utan att något lag tar ett tydligt initiativ i spelet. I den elfte minuten slarvar Zebrorna ordentligt i ett uppspelsförsök och tappar bollen vid mittlinjen. Hittarp tar sig fram på vänsterkanten och kan trots att Lindome är övertaliga komma till ett avslut någon meter in i straffområdet och ganska enkelt slå in ledningen till 1-0. Förutom detta målskott har Hittarp endast ett vinkelskott på mål i första halvlek som Jens i Zebramålet ganska enkelt räddar. Zebrorna å sin sida har två riktigt vassa chanser till kvittering. Första läget skapas efter att Zebrorna vinner bollen högt och frispelar Noah Mannerström Egvik som skjuter ett hårt skott som målvakten i Hittarp räddar med en bra fotparad. Andra stora chansen som Zebrorna får till är ett uppspel från Kevin Fransson till Alex Rasheed som i fritt läge skjuter ett skott efter marken som räddas ut till hörna av hemmamålvakten. Resten av halvleken präglas av ganska jämt spel ute på planen som resulterar i ett antal hörnor för Zebrorna som tyvärr bara rinner ut i sanden och ett par halvfarliga inläggsfrisparkar. En av dessa frisparkar räddar hemmalaget ganska enkelt ut till hörna efter nick från Emil Karlsson.
Inför andra halvlek gör Lindome två spelarbyten för att försöka höja intensiteten i spelet ute på planen och det resulterar i en intensiv jakt på ett reduceringsmål. Zebrorna tar ett rejält tag i matchbilden och trycker tillbaka Hittarp. Övertaget resulterar 20 minuter in i halvleken i två bra offensiva frisparkar och straff som följd eftersom den andra frisparken tar på en täckande hand i frisparksmuren. Abdullahi Dirir slår säkert in straffen till 1-1. Efter kvitteringen fortsätter Zebrorna sitt vägvinnande spel med tryck mot Hittarpsmålet men i ivern på ytterligare ett mål går laget bort sig ordentligt i en kontring från Hittarp tre minuter efter kvitteringen och vips är ställningen 2-1 till hemmalaget. Efter Hittarps ledningsmål återgår spelbilden mer till hur det såg ut i första halvlek och hemmalaget skapar i denna del av matchen två bra chanser till ytterligare mål men Jens i Lindomeburen är den som håller kvar Zebrorna i matchen. De sista 7 minuterna gör Zebrorna ett sista försök till kvittering och skapar två frilägen utan att få till tillräckligt vassa avslut för att överlista hemmamålvakten. Matchen slutar med hemmaseger och än en gång ser vi hur Zebrorna inte är tillräckligt skickliga att få till sina vassa avslutslägen och då vinner man oftast inga matcher. Hittarp är ett lag som spelar en positiv fotboll och säkert kommer ta flera segrar under seriens sista del här i höst. För Zebrorna gäller det att verkligen vässa till sitt spel och vända den jobbiga trend som höstens seriespel visat upp. Nästa match är mot Öckerö hemma fredagen den 6:e september. Fortsätt kämpa!